Skärtorsdag

Gårkvällen började med ångestfyllt kemiplugg. Den blev betydligt bättre när jag, Josse och Stina såg The Host lite senare. Den var bra och intressant!

Efter en jobbig skoldag är det nu äntligen lov. Så otroligt skönt. Ska äta massor av påskgodis och ta det lurre hela lovet.

24 mars

Mitt humör påverkas mycket av vädret och eftersom det har varit soligt och varmt idag har jag varit ovanligt glad. Jag och Josse gick på en trevlig promenad och jag fick världens vårkänslor. Torr asfalt! Solsken! Plusgrader! Tygskor utan att frysa!
Sedan städade jag och det kan jag inte påstå var lika kul, men det behövdes då jag inte städat mitt rum sedan i julas... Efter det middag och träning.

Klokaste och bästa jag sagt

Choklad utvinns av kakaoträdets bönor. Bönor är grönsaker. Socker utvinns av sockerbetor. Både bönor och betor är grönsaker. Alltså är choklad en grönsak!
 
Höll alltså tal idag. Nu är jag expert på ämnet choklad. 
(Gå igenom min kategori Ätbart och kolla hur mycket av det som är choklad..........)

Nyttttt

Var inne på Body Shop idag och den trevliga personalen gjorde det nästan omöjligt att inte nyttja deras erbjudande tre för två på ansiktsvård. Är nu lenare än en bebis i ansiktet. Köpte även nya träningskläder vilket alltid ger lite extra motivation, åtminstone för mig.
 
Efter besöken i affärerna tränade jag och sedan åkte jag hem och åt middag samt duschade och använde mina nya produkter. Känns ganska ytligt, men nya inköp gör mig så himla glad. Om än bara för stunden.
 

Dat feel

Måndag igen. Tjoho

Läste precis ut världens sorgligaste bok. Brukar vara väldigt okänslig mot sorgliga böcker och filmer men inte idag. Tårarna bara rann typ in i öronen och bak mot nacken. Det låter helt stört, men jag låg på rygg och läste fyi. Då låter det inte lika stört. Boken heter "En ung kvinnas sista ord" och innehåller blogginlägg, kommentarer och dikter från Regine Stokkes sjukdomstid. Hon hade en ovanlig typ av leukemi och skrev mest om det innan hon dog, bara 18 år gammal. Och det värsta av allt? DET VAR PÅ RIKTIGT. Då blir allt genast mycket värre.
 
 
Jaaahaaapppp. Annars då? Jag har ganska mycket skolgrejer att göra. Ska inte räkna upp allt här, men det är ganska mycket. Idag har jag och klassen lärt oss hur man kan spela spel på våra miniräknare. Det är helt sjukt hur många olika finesser de har! Bl a solve-funktion för att lösa ekvationer, anteckningar, spel, muspekare och någon grej så man kan ladda över bilder och mäta vinklarna i bilden, om jag har förstått det rätt. 
 

π

Idag är det pi-dagen. Alla nördars dag (= NA1Cs favoritdag). Pi, paj, Pierre. Dessutom är det Albert Einsteins 134e födelsedag. Extra nördigt mhmm.

Onsdag

Började denna långa dag med att försova mig. Gymmade på hålet och efter det hade vi boxercise på idrotten. Vi slutade sent och då gick jag till körskolan för att vara på min första kurs. Tråkigt men bra med fika.
 
Behöver jag ens säga att jag var helt slut när jag kom hem? Trotsade dock tröttheten och såg PLL. Åh, det är så otroligt spännande just nu! Men nu hörrni. Nu ska jag sova.
 

Tillbaka

Efter ett mycket bra sportlov är det snart skola igen, vilket känns sådär... Har i alla fall hunnit med flera roliga saker de senaste dagarna; fikat med Sofia, Stina och Mirja, lagat tacos med Stina och Jojjo, varit på bio med Jojjo, följt med lillebror och mamma till pulkbacken samt legat i sängen och spelat massvis med Candy Crush.
 
Nu ska jag skriva ett tal. Vet icket hur det kommer att gå. Ska prata om choklad i alla fall.
 
Gårkvällens middag. Det plus melodifestivalen och pannacotta med hallon resulterade i en väldigt bra kväll.

Tisdag

 Var och tränade tidigare idag. Körde 45 minuter kondition!!! Något intervall-aktigt på löpbandet först och sedan crosstrainer. Det sög men efteråt var det härligt. Dödade även mina magmuskler.
 
Nu ska jag kila iväg, hörs senare. (Får vi hoppas. Har varit sämst på att blogga.)
 

Måndag

Idag har jag åkt längdskidor (om det var du som kom på vallningsfria skidor så hatar jag dig) och umgåtts med Josse. Vi gjorde något brownieliknande med chokladbitar och kolasås. Himla gott. Dock inte lika fint som på bilden vi hade som inspiration till våra verk.

Lov

Så otroligt skönt med lov. Hittills har jag ätit hallon och choklad, åkt slalom, bakat snövitstårta med Josse och Stina och sovit. Mhmmm. Ska försöka leva upp till att det heter sportlov och röra lite på mig varje dag. Jag har inte tränat på jättelänge för att jag var förkyld, men nu så.
 
Idag åkte vi lite på vitberget. Jesper har blivit så himla duktig! Jag och Mirja har försökt lära honom att åka nästan hela vintern och just idag vågade han hur mycket som helst? Åka ner för alla backar, hoppa och köra störtlopp. Man blir ju som stolt.