Typ så här har veckan som gått sett ut:


 
Åt glass i sängen samma dag som jag blev bästis med nässprayen. Trots min förkylning var jag bara hemma en dag eftersom vi hade prov och andra skolgrejer de andra dagarna. Igår pluggade jag inför dagens matteprov och gick på en liten promenad vilket resulterade i en jävulskt crappy bild på månen.

22 april

Har degat i soffan och sängen hela dagen. Det får man göra när man är sjuk. Äta glass får man också göra. Det enda som skulle kunna förstöra nu är om jag skulle behöva vara i skolan imorgon. Oh juste lol det måste jag ju. Nationella äger.

Helgen

Det här har varit den bästa helgen på länge. I fredags var jag med några från klassen och bland annat bakade tårta. Det var mysigt. Igår gick jag upp ovanligt tidigt och var på uteträning. Man blåste nästan bort men det var ändå härligt. På kvällen var jag med tjejerna och bara pratade och det var hur mysigt som helst.
 
Nu mår jag inte alls bra. Är förkyld och det sticker i halsen när jag andas, och att andas känns ju lite som en nödvändighet.
 
Opassande bild men JAJA.

Torsdag

Under de två senaste dagarna har jag hunnit med två muntliga nationella prov, att läsa cirka tre hundra sidor ur min bok och att förälska mig i en jacka. Den är perfekt och jag ska köpa den imorgon.

Resten av stans befolkning är glada över hockeyn. Själv är jag mest glad över att det är fredag snart. Vilka är AIK liksom?

 

 

En vårig tisdag

Nu är det inte länge kvar till sommaren. Fick världens vårkänsla (alternativt endorfinkick från träningen) och blev hur glad som helst när jag var på väg till bussen hem. (I morse var det dimma, men det bortser jag från... Var ju fint sen.)
 
Ikväll läser jag Cirkeln, en bok som jag verkligen inte trodde skulle passa mig men där hade jag fel, och varvar det med att försöka memorera mitt tal som jag ska hålla imorgon. Ska prata om framtidens skönhetsideal!
 

Syster

På sniskan

Fredag. *Massor av tummen upp-emojis*

Torsdag

Sov gott inatt för en gångs skull. Nätterna innan hade jag sovit dåligt och då var jag typ irriterad på allt och alla och kunde inte koncentrera mig alls. Men idag har jag varit glad.
 
......och där tog orden slut också. Har seriöst ingen aning om vad jag ska skriva. Har nästan inte gjort något alls i veckan.

Godaste

Dagens sovmorgon var nog den skönaste på länge. Tyvärr var inte bara att fortsätta sova eftersom jag skulle till skolan. Väl där var det ganska drygt. Vi slutade sent och när jag äntligen kom hem bakade jag världens godaste morotskaka. Använde mig av Leilas recept (älskar henne av hela mitt hjärta haha) och det blev mycket lyckat.
 
 
Nu ska jag skriva klart engelskan och försöka förbereda mig mentalt för de kommande helvetesveckorna när det gäller skolan. Det är inte jättemycket men nationella drar igång och då vill jag ändå vara förberedd.

Tips!

Jag använder mandelolja istället för vanlig sminkborttagning då oljan är betydligt bättre för huden. Den verkar så klart inte uttorkande som de flesta andra sminkborttagningarna brukar, utan tvärtom, och enligt mig går faktiskt sminket bort lättare. En flaska kostar knappt sextio kronor på Apoteket och räcker länge då det bara behövs lite varje gång. Det medför alltså att det blir billigt i längden. Jag har använt min nästan varje dag sedan i november förra året och det är ändå en tredjedel kvar.
 
Andra användningsområden är händer och nagelband, som återfuktning till ansiktet (pyttelite räcker om du inte riktigt känner för att bli glansigare än typ min fönsterkarm som bländar mig i detta nu), på ögonfransarna eller i badet. Funkar till det mesta egentligen.
 
Det i bakgrunden är en rengöringsmousse så ni vet. Insåg att det kanske var lite svårt att se.

Pajkalas

Helgen har bjudit på flera trevligheter. Har bland annat tittat på Twin Peaks med Mirja plus några chipsskålar och varit på pajkalas hos Cecilia. Det sistnämnda var väldigt kul (och självklart gott). Hon hade bakat åtta olika sorters efterrättspajer som alla var huuur goda som helst.

Hemskt

Går igenom mitt bloggarkiv och vill helst dö en plågsam jävla död på grund av mina hysteriskt pinsamma inlägg. Om jag någonsin börjar om med att blogga om exakt allt konstigt jag har för mig på dagarna och avslutar varje mening med "Hahah!:)" så måste ni hålla mig borta från internet. Måste!
 

Lov

Jag har lov och gör mest ingenting (låter bättre än den dolda sanningen: sover bort förmiddagen och ligger i soffan med pyjamas och täcke resten av dagen). Åt dock kakor med Stina i förrgår och igår var jag faktiskt ute och fick lite sol på mig. 
 
Tog nyss fram moppen efter det halvår den har stått i garaget. Det känns väldigt skönt och smidigt att ha den framme även om jag nog kommer att åka buss till skolan i några veckor framöver. Slipper åtminstone gå den kilometerlånga sträckan till maxi xD
 
Bilden har inget att göra med inlägget, jag vet. MÅSTE bara ha en bild till varje inlägg, annars blir det liksom... tomt? (De inlägg utan bild har jag förmodligen skrivit från mobilen. Känner ungefär så här:  för blogg.se-appen som aldrig vill ladda upp mina bilder.)

Annandag påsk

Har varit ute och sprungit idag. Jag orkade inte så långt då jag knappt tränat kondition alls under vintern, mest styrka. I oktober och november förra året sprang jag några gånger i veckan och då orkade jag springa mer än sju kilometer utan problem. Nu sprang jag lite mindre än sju och fick ändå gå uppför de jobbigaste backarna. Lite får jag väl skylla på skavsår också.
 
Annars är det så himla härligt att snön äntligen håller på att smälta bort. Snart ska jag ta fram moppen och jag är sjukligt taggad!
Bild från i lördags (obs snoddes av Stina). Charmigt mhm.

Påskafton

Min påskafton spenderades med Sofia och Stina i Storklinta. Det var helt perfekt väder och allt var hur bra som helst, om man bortser från vårt äventyr i skogen då. Vi skulle åka en skogsväg men hamnade långt bort i djupsnön och det var jättebrant. De alternativ vi hade att välja mellan var att a) ringa 112 och hoppas på helikopterräddning eller b) klättra uppför backen igen. Vi valde b) och det var jäkligt jobbigt men vi lyckades. Då hade vi varit borta i nästan två timmar...

Men annars var allting jättebra. Åt massor med godis och god mat när vi var hemma hos dem lite senare. Älskar påsken.