Din guide till cupcakes Á La Agnes

Blev typ jätteglad av den här kommentaren? Ja, ett recept nu komma skall!

Muffins (vilket kladdkakerecept som helst funkar fint, men det här är mitt!):
  • 200 g smör eller margarin
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjöl
  • 1 dl kakao
  • 4 tsk vanilj-/vanillinsocker
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här: Smält smöret i en kastrull. När det är klart blandar du ner sockret och äggen. Efter det häller du ner resten av ingredienserna och blandar noga med en slev eller valfritt köksredskap. Sparar massa disk om man inte håller på och vispar eller har olika bunkar. Ha ALLT i kastrullen bara.
Fördela smeten i formar och grädda i typ en kvart eller något (de SKA/BÖR/MÅSTE vara kladdiga), 175-200°. Låt svalna innan frostingen ska på!

Frosting:
  • 60 g smör eller margarin
  • 100 g philadelphiaost
  • 300 g florsocker
  • Kakao efter eget tycke och smak, några matskedar blir bra
  • En skvätt vatten/lite extra florsocker
Gör så här: Elvispa de tre första ingredienserna i en bunke. Tillsätt lagom mängd kakao. En skvätt vatten om frostingen är för fast, lite extra florsocker om den är för lös. Smaka av hela tiden tills den är lagom.
Jag brukar använda spritspåsar av plast, finns på typ ica, och ett munstycke som gör som ränder i smeten. Spritsa på frostingen och garnera med strössel, godis, bär eller precis vad som helst. ÄT.
Kommentarer
Postat av: elin

Jag gillade sista punkten

2012-11-16 @ 16:33:22
URL: http://elinneriksson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback